Et ganske ungt bryggeri, startet i 2004, fra Erpe-Mere som ligger mellom Gent ogGlazen Toren - Jan de Lichte Dubble Wit Brussel. De har stort fokus på eksport og sender den største mengden til USA, Japan og Italia. Filosofien er å brygge etter gamle tradisjoner, men med moderne utstyr. Ølet er ufiltrert og uten kunstige tilsetningsstoffer. Bryggeriet bruker ikke etiketter på flaskene, men pakker dem heller inn i heldekkende papir med illustrasjoner og informasjon om innholdet.
750ml. 7% ABV. Medium orangebrun, disig. Fruktig duft med innslag av appelsin, sitrus, hvetemalt, litt krydder og urter.
Medium fylde, lett fruktsødme med fin balanserende humlebitterhet, følger duften i stor grad, innslag av urter og krydder i finish, bra lengde.
En meget godt øl. Litt høyere alkoholstyrke enn for en tradisjonell Wit gjør den egnet som følge til litt kraftige matretter. Tror den vil passe som hånd i hanske til stekt/grillet makrell eller kylling med litt spicy tilbehør. Men for all del, dette går ned med stort velbehag selv uten matfølge.

Reklamer