Bryggeriet er oppkalt etter Smuttynose Island som er en av øyene utenfor kysten Smuttynose - Tripelav New Hampshire, men opprinnelsen til selve navnet er visstnok gått tapt. Historien starter i 1994 da Peter Egelston kjøper et bryggeri fra et konkursbo. Det vil si, han har allerede bryggerierfaring som deleier i Northampton Brewery og Portsmouth Brewery. Smuttynose oppnår suksess og er i dag plassert blant de 100 beste bryggerier på Ratebeer. Siden 2014 befinner de seg på historisk grunn, Towle Farm som ble grunnlagt i 1639. Her legges det vekt både på bærekraftig produksjon og det å være en støttespiller i lokalsamfunnet.

650ml. 8,2% ABV. Medium gyldenbrun, klar. Fruktig duft med innslag av grønn banan, ananas og noe annet tropisk. Fyldig med en del fruktsødme, velbalansert humlebitterhet, smooth og glatt munnfølelse, følger duften, bra lengde.
En velsmakende og innsmigrende tripel i en litt søtere utgave enn de originale belgiske. Jeg foretrekker de originale, men ser ikke bort fra at det blir en flaske til av denne som absolutt var et meget hyggelig bekjentskap.

Reklamer