Et ekte Oslo-bryggeri, men innehaverne kommer langveisfra. Virksomheten ble Little Brother - Epic Venture IPAstartet i 2013 av brødrene Cameron og Andrew Mason som opprinnelig er fra Australia, altså omtrent så langt fra Norge det er mulig å komme. De kaller seg et nano-bryggeri for å understreke at de ennå er små. Målet er i første omgang å etablere seg i Oslo-markedet før man eventuelt ser på muligheten for utvidet distribusjon. Fokuset er på kvalitet i alle ledd foruten at de har et bevisst forhold til bærekraftig produksjon ved bruk av lokale råvarer hvor det er mulig. Ordspråk nr. 1 er «Flavour is King!»

750ml. 6,5% ABV. 60 IBU. Medium(+) brunorange, disig. Voldsom skumdannelse ved skjenking. Fruktig duft med mye grapefrukt, noe tropisk, brød, litt gress og granbar. Medium fylde, diskret sødme, kraftig humlebitterhet, her er det humlefest i fullt monn, man finner stort sett de samme elementene som i duften, stram og fruktig finish, bra lengde.
Det skummer som sagt kraftig og det ødelegger litt av opplevelsen for meg. Smaken er helt fin, de har fått frem et smaksrikt øl med en barsk profil som minner om amerikansk vestkyst-ipa. Den heftige humlebitterheten gjør at ølet vil egne seg godt til grillet kjøtt av ymse slag.
Jeg ser frem til å prøve flere produkter fra Little Brother.

Reklamer