Et bryggeri fra Buggenhout, grunnlagt i 1791. Eid og drevet av samme familie Brouwerij Boostels - Karmelietgjennom hele historien.
Tripel Karmeliet ble først brygget i 1996, men skal være i henhold til gamle resepter fra Carmeliteklosteret fra 1679. Ølet består av hvete-, havre- og byggmalt. Ølet ble i 2008 kåret til verdens beste ale av World Beer Awards, noe som økte etterspørselen dramatisk. Dette førte til kapasitetsproblemer ved bryggeriet og et samarbeid med Brouwerij Van Steenberge ble innledet. Sistnevnte produserer ca. 600.000 liter hvert år.
330ml. 8,4% ABV. Lys gyldenbrun med et lite grønnskjær, ørlite disig. Fruktig og litt parfymert nese, slank, elegant og delikat, innslag av grønn banan og asiatiske krydder, pen maltsødme, en svært finkornet mousse gir en kremete pirring i munnhulen, rund og snill humleprofil, et lite hint av honning og anis i finish, bra lengde.
Jeg er litt ambivalent. Jeg savner litt konsentrasjon og kan nesten bruke begrepet «dameøl» om denne, men det kan jeg vel ikke skrive i disse politisk korrekte tider…? Verd å prøve for en ølinteressert person.

Reklamer