Bryggeriet åpnet med formell snorklipping og festivitas i juni 2012. Beer Enthusiast sørger for distribusjon av Balders produkter gjennom vinmonopolet og gir dessuten følgende informasjon: «Bryggeriet har sitt hovedfokus på lagerøl, og er dermed forholdsvis unik i den norske ølfaunaen. En sterk forankring for hjemmebrygging er det også i Leikanger, der Balder holder hus. Bruk av lokale råvarer som eple og en kommersialisering av hjemmebrygg er noe vi kommer til å se mer av fra bryggeriet, som vil komme med flere nyheter utover året.»

BPA (Bergen Pale Ale)Balder - BPA
330ml. 5,7% ABV. Medium orangebrun, disig. Fruktig nese med appelsin, pasjonsfrukt og litt fersken. Slank i anslaget, følger duften i stor grad, kraftig humlebitterhet gir en overveiende «tørr» munnfølelse selv om det lurer en lite sødme i bakgrunnen, lang fast finish.
Godt øl, men med en barsk humleprofil. Med høyere temperatur i glasset kommer sødmen mer i forgrunnen og ølet virker bedre balansert. Anbefaler derfor å drikke det ved 8-10 grader.

SognapilsBalder - Sognapils
330ml. 4,7% ABV. Medium amber, disig. Lite skum. Mye brød og karamell på nesen. Medium- fylde, følger duften, veldig lav karbonering, rund og snill uten den store humlebitterheten, litt daff finish, kort.
Ølet er nokså flatt og mangler nødvendig friskhet. Trolig en dårlig flaske.

Sognapils EkstraBalder - Sognapils Extra
330ml. 6% ABV. Medium amber, disig. Mye malt, karamell og tørket frukt, pen fylde og sødme med god balanserende humlebitterhet.
Et godt øl som dog ligner mer på en bokk enn en pils. Smaker trolig best i den mørke årstiden.

PorterBalder - Porter
330ml. 6% ABV. En nydelig typeriktig porter med flott balanse. Her stemmer alt, komplekse aromaer, pen sødme og fin humlebitterhet, god lengde.
Er sammen med Julebokk det klart beste ølet av de jeg har smakt i Balders portefølje.

Sognapilsen var trolig offer for en produksjonsfeil, men de øvrige bryggene og spesielt Porteren viser at det er et stort potensiale hos Balder Brygg. Jeg ser frem til flere spennende øl derfra i fremtiden.

Reklamer