Södra Maltfabriken er et privateid mikrobryggeri lokalisert et par mil sør for Stockholm. Gründerne Niklas Hjelm og Magnus Mårdberg brygger hovedsakelig ales, men har også et par lagerøl i sortimentet som i skrivende stund teller åtte øl. Det viktigste for de to gutta er ikke øltypen, men å holde fokus på kvalitet både i valg av råvarer og i produksjonsprosessen.
Her i Norge får vi i denne omgang tilgang til to ales. Begge gir mersmak og hvis de selger bra er det ikke utenkelig at vi får se flere av Södras øl på det norske markedet. Det er i så fall noe jeg ser frem til med glede.

PALE ALESödra - Pale Ale
330ml. 5% ABV. 45 IBU. Medium gyldenbrun, disig. Fruktig nese med brød, sitrus, aprikos, snev av ananas og noe annet tropisk. Ganske lett anslag, fruktig, følger duften med markant humlebitterhet som gir det hele en stram og «tørr» munnfølelse, fin lengde.
Et litt krevende øl med barsk humleprofil. Trenger nok litt mat ved siden av, f.eks. noe grillet kjøtt.

IPA
330ml. 7% ABV. 85 IBU. Medium+ amber. Fyldig medSödra - IPA innslag av tørket frukt, appelsin, brød og karamell, pen sødme som holder den kraftige humlebitterheten i sjakk, lang fast finish.
Et veldig godt øl, det beste av de to. Velbalansert til IPA å være, drikker godt uten mat, men er sikkert topp til grillet spareribs the American Way med kraftig saus og coleslaw.

Reklamer