Abbaye de Saint-Martin i Tournay har historie helt tilbake til år 1096, altså bare enBrunehaut - Cuvee de Noel drøy generasjon etter vikingtidens slutt. Klosteret foreskrev brygging av øl som et middel mot urent drikkevann som var et stort problem for folkehelsen i de tider. De trosset urolige tider helt opp til den franske revolusjon da store deler av klosteret ble ødelagt av plyndring. Heldigvis ble mange skrifter, inkludert reseptene for ølbrygging, bevart og på 1890-tallet ble de historiske bryggene vekket til live av Brasserie de Brunehaut. Dagens produksjon skjer i moderne lokaler, men man er nøye med å holde de gamle tradisjoner i hevd.

330ml. 8,5% ABV. Medium++ mørk brun med rødskjær. Medium fylde med lett sødme, innslag av plommer, karamell, rørsukker, godt krydderpreg med litt kardemomme, hint av anis, kanel, heftig karbonering, lett bitter finish, medium lengde. Et godt øl som vil passe utmerket til ymse juleknask eller som kosedrikk på kalde vinterkvelder.

Advertisements