Dette er videreføringen av Imperial Polaris, man har tatt steget videre og lagret øletRingnes - Special Polaris på bourbonfat. Se artikkel om dette under avsnittet «Diverse» på bloggen. Man har droppet tilsetning av Columbiansk kaffe noe jeg syns er bra siden jeg syns kaffetanninene er blitt i overkant fremtredende i lagrede eksemplarer av Imperial Polaris.
330ml. 10,5% ABV. Mahogny farge. Søtlig duft med et lett innslag av tropisk frukt, vanilje, fin avstemt humlebitterhet, lang fast finish. Et flott balansert øl.  Man har lykkes med å ta produktet til et høyere nivå der hvor andre bare pøser på med «mer av alt». Her har man hatt vett nok til å beherske seg slik at fatlagringen fungerer som et krydder uten å bli for dominerende. Gleder meg til den offisielle lanseringen slik at jeg får bestilt fler.

Oppdatering 24.11.14
Kullsyren har dødd ut, kun litt prikking på tungen er tilbake. Smaken er like god som før, men det hjelper ikke, øl må ha skum og kullsyre. Flasken er oppbevart veldig varmt gjennom sommeren pga. plassproblemer. Kanskje er det årsaken, men en Imperial Polaris smakt forleden var helt ok og den har vært lagret likedan og er i tillegg et år eldre. Tar siste flasken i løpet av vinteren. Oppdatering kommer.

Reklamer