330ml. 9% ABV. Medium- gyldenbrun, lett disig. Heftig karbonering resulterer i et kraftig, såpeaktig skum. Fin fylde og lettHaacht Prior Tongerlo søtlig med innslag av sitrus, krydder, litt blomster, gjær, flott humlebitterhet som gir stramhet og fasthet hele veien, utmerket lengde.
Et nydelig øl med flott balanse, men litt ferskt. Trenger noe flaskemodning. Prøv igjen om 9-12 måneder. Et resymé av bryggeriet kommer senere.

Oppdatering 23.03.13: Brouwerij van Haacht har vært et familieeid bryggeri i over 110 år. I starten kun som et meieri, men man gikk snart over til ølbrygging. Meieriet stengte for godt i 1929 og åpnet for full fokus på ølbrygging. I disse årene ble produksjonen av overgjæret øl stadig viktigere, både bock og pilsner utgjør i dag en stor del av levebrødet til bryggeriet. Varemerket Tongerlo representerer en serie av klosterøl som også omfatter blond, bruin og et juleøl. Måtte de også finne veien til Norge. Prior Tongerlo er i hvertfall i skrivende stund blant mine favoritter når det gjelder belgiske sterkøl.

Reklamer