Coisbo Beer ble startet i 2007 i Morud på Nordfyn. Grunnlegger Anders Coisbo hadde bakgrunn som hjemmebrygger før han valgte å ta sin lidenskap et steg videre og skaffe seg en bryggerutdannelse ved Scandinavian School of Brewing. Siden har hans kompromissløse holdning til kvalitetsråvarer skaffet ham stor anerkjennelse.

Harlem Brown AleCoisbo - Harlem Brown
500ml. 5,3% ABV. Mørk brun farge. Innsmigrende nese med karamell, mørk sjokolade, snev av plommer og litt kaffe. Fyldig anslag, rund og ganske sødmefull i fortsettelsen uten at det tipper over, markant humlebitterhet i finish strammer opp helhetsinntrykket, flott lengde.
Et velsmakende øl som kombinerer en fløteaktig glatthet med en stram humlekarakter på en god måte.

Manhattan Dawn American IPACoisbo - Manhattan Dawn
500ml. 6,5% ABV. Medium orangebrun farge, klar. Rikt humlet med både Simcoe, Amarilo, Cascade og Willamette. Fruktig nese med innslag av frisk sitrus, tørket aprikos, karamell og brød. Fin fylde med en liten sødme i anslaget, dette kontres umiddelbart av en kraftig humlebitterhet som står seg hele veien ut, smaken følger duften i stor grad, et hint av kakao er det også, stram finish med utmerket lengde.
En flott IPA i en litt «brei» og krevende amerikansk stil som jeg liker veldig godt, men nybegynnere vil kanskje finne den litt for kraftig.

Brooklyn Fall Smoked BeerCoisbo Beer - Brooklyn Fall
500ml. 6,2% ABV. Mørk brun farge. Mye mørk sjokolade og kaffe på nesen med tillegg av litt lakris og svisker og et diskret drag av røkt malt. God fylde med distinkt sødme, følger duften, ganske rund og snill munnfølelse, tilbakeholden humlebitterhet før det strammer seg opp i finish, fin lengde.
Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til dette ølet da jeg har blandede erfaringer med røkøl. De som forventer et kraftig røkøl a la HB’s Norwegian Wood vil nok bli skuffet, men alle andre får et øl hvor røksmaken ligger som et diskret krydderslør i bakgrunnen og det hele fremstår velbalansert. Personlig kunne jeg tenke meg et mer utpreget røkpreg, men det er nå så…

Urban Haze Pale Ale with ElderflowerCoisbo - Urban Haze
500ml. 5,3% ABV. Medium orangebrun, lett disig. Jeg er ukjent med hylleblomst og dens aromaer, men det er definitivt et godt preg av sommerblomster i den innsmigrende duften med tillegg av sitrus, medium fylde med en liten sødme i anslaget, markant humlebitterhet i fortsettelsen, følger duften, elegant mousse med god friskhet i munnen, god fasthet i finish med fin lengde.Et elegant øl med smak som bringer tankene til sommer og late feriedager med en lett fiskerett på tallerkenen. Kanskje det beste ølet i hele Coisboporteføljen.

Astoria Black StoutCoisbo - Astoria Black Stout
500ml. 7,2% ABV. Tett mørkebrun, nærmest sort farge. Tradisjonell stout med innslag av kaffe, mørk sjokolade og litt lakris. Medium fylde, glatt og fin munnfølelse, følger duften, god balanse i smakselementene, fast finish med stor lengde.
En velkomponert og god stout, men den mangler litt personlighet og særpreg slik de andre ølene fra Coisbo viser.

Coisbo påberoper seg å være et «…gourmet- og specialøl for den kvalitetsbevidste feinsmecker.» Mitt inntrykk er at de oppfyller den filosofien og jeg ser frem til flere spennende produkter som måtte komme i fremtiden.

Reklamer