Bryggeriet ligger som navnet indikerer på Inderøy som ligger nord i Trondheimfjorden i Nord-Trøndelag fylke. Gründer og bryggmester er Steinar Kvam som stiftet bryggeriet i mars 2007 på slektsgården Kvam Østre. Ølsalget startet et år senere, i mars 2008. Dagens kandidat er et flaskemodnet øl, hverkenInderøy Gårdsbryggeri - Barsk pasteurisert eller filtrert.

500ml. 4,5% ABV. Medium orangebrun, lett disig. Mye brød i duften med innslag av litt sitrus og karamell. God fylde med en lett sødme, kraftig humlebitterhet, følger duften, tykt og deilig skum som sitter hele veien ned, stram og fast finish med utmerket lengde.
Et skikkelig godt øl som bryggeriet sier er inspirert av India Pale Ale, men jeg syns det skorter litt på fruktigheten i så måte. Minner litt om Kinn Dampen. Navnet Barsk passer derimot svært godt siden humleprofilen kan føles litt…ja, barsk, men det er jo sånn vi liker det, ikke sant? Navnet henspeiler også på klimaet som kan være ganske så tøft på de kanter av landet.
Dette var mitt første møte med øl fra Inderøy Gårdsbryggeri. Det blir garantert ikke det siste for dette var ga mersmak.

Reklamer