En blåkopi av fjorårets utgave. Her er røk, lakris, kaffe, litt sjokolade og litt tørketHaandbryggeriet - Bestefar 2012 frukt flettet sammen i et meget komplekst og flott øl som likevel er utfordrende. Det krever oppmerksomhet fra den som drikker det. Ingen vil stille seg likegyldig til dette ølet enten man liker det eller ikke. Skal jeg trekke for noe blir det at karboneringen er i overkant kraftig for min smak. Dette er noe som går igjen i flere av Haandbryggeriets produkter. Ølet er også altfor ferskt ennå, her trengs lagring, minst et år. Det er tre ulike batcher av Bestefar 2012 på markedet i skrivende stund. Den eldste fra februar.  Det er først på den siste batchen at betegnelsen «Christmas Ale» brukes. Tidligere utgivelser har betegnelsen «Norwegian Winter Ale». Juleutgaven kjennes igjen på at bestefarfiguren på etiketten har fått en rød nisselue på hodet.Jeg har smakt alle og de er ganske like. Selv den fra februar er ennå fersk så det anbefales å drikke 2011-utgavene først hvis man har.

Advertisements