Het Anker er hjemmehørende i Mechelen og er et av Belgias eldste bryggerier med historie helt tilbake til 1471. Den gang ble bryggerivirksomheten drevet av Beginerordenen som var et kvinnefellesskap grunnlagt på 1200-tallet. Slike kvinnefellesskap var ganske vanlige på den tiden og representerte et alternativ til det strengt regulerte klosterlivet for kvinner med forsørgerbehov.
Beginerordenen beholdt eierskapet og brygget øl på tradisjonelt vis helt frem til 1865. Navnet Het Anker ble ikke tatt i bruk før i 1904 av den nye eieren, Louis Van Breedam. På 1960-tallet endret man navn på ølet Keizerbier til Gouden Carolus. Det er oppkalt etter gullmyntene til keiser Charles V som var født i Mechelen.
Gouden Carolus var en stor suksess og ble eksportert til mange land. Bryggeriet opplevde mange gode år frem til finanskrisen rammet dem hardt på 80-tallet. Takket være ombygging og modernisering på 1990-tallet kom man seg ovenpå igjen og lanserte en rekke nye øl, samt bygde et brasseri og et hotel for å ha flere ben å stå på. For et par år siden åpnet de også et destilleri hvor de produserer single malt whisky som skal lanseres i desember 2013.

330ml. 10,5% ABV. Mørk brun med rødskjær. Medium fylde, sødmefull med innslag av rørsukker, tørket frukt, samt et drag av stjerneanis, tørr finish med hint av alkoholvarme, fin lengde.
Et dessertøl, overraskende lett med tanke på alkoholprosenten, men blir likevel for søt og rund for min smak.

Reklamer