330ml. 9% ABV. Medium kobberbrun, klar. Medium fyldig med innslag av bitre appelsinskall og krydder, fint avstemt sødme, hint av anis i finish sammen med et lett alkoholstikk, meget god lengde.
Veldig ferskt nå, skummer voldsomt ved anbefalt temperatur på 11-12 grader. Smaker bedre noen grader kjøligere. Et øl med særpreg, vil nok ikke falle i smak hos alle. Jeg syns det var bra, men anbefaler lagring 9-12 måneder.

Oppdatering 18.06.13: Fremdeles kommer ølet ut av flasken i en skumfest når korken sprettes. Håpløst å drikke. Heller det tilbake på flasken og lar stå i kjøleskap over natten. Med et mer normalt skumnivå er det mulig å få et inntrykk av utviklingen. Litt mer fremtredende anispreg enn sist, kanskje? Ellers ganske uforandret. Får prøve igjen til jul.

Oppdatering 02.11.14: Servert kald, ca. 6-7 grader. Et mer behersket skum denne gangen. Fruktigere enn før, innslag av pære pluss den samme anisen som tidligere. Passe sødme, fin balanse, veldig bra. Bare synd man må vente 2 år før det faller på plass.

Advertisements